داده کاوی در شبکه های اجتماعی

چکیده پایان نامه کارشناسی ارشد من:

سرعت زیاد تولید اطلاعات جدید، تبلیغات، محصولات و … در محیط مجازی و به خصوص در شبکه‌های اجتماعی منجر شده است که پیدا کردن اطلاعات و دانش مرتبط در میان حجم انبوهی از اطلاعات، کاری بسیار وقت‌گیر و حتی ناامید کننده باشد. بنابراین داشتن یک سیستم هوشمند که بتواند در میان خیل عظیمی از اطلاعات و محصولات گوناگون، مناسب‌ترین و مورد پسندترین‌ها را بنا به شرایط و ویژگی‌های خاص هر کاربر به او پیشنهاد کند، امری ضروری به نظر می‌رسد. سیستم‌هایی که چنین وظیفه‌ای را انجام می‌دهند، “سیستم‌های پیشنهاددهنده” نامیده می‌شوند. حال اگر در فرآیند پیشنهاددهی، از نظرات کسانی استفاده شود که ما آنها را می‌شناسیم یا به آنها اعتماد داریم، پیشنهادهای موثرتر و دقیق‌تری به دست خواهد آمد. یکی از راه‌های توجه به این مسئله، استفاده از تحلیل شبکه‌های اجتماعی برای تشخیص کاربرانی‌است که بیشترین تعامل و محاوره را با یکدیگر دارند.

در این پایان‌نامه، ابتدا به معرفی سیستم‌های پیشنهاددهنده پرداخته شده است و روش‌هایی که از روابط اجتماعی برای پیشنهاددهی استفاده می‌کنند، به طور مشروح، بررسی و تحلیل می‌گردد. سپس مفهوم “شبکه‌های اجتماعی” و “الگوریتم‌های تشخیص اجتماعات”  در شبکه‌های اجتماعی بررسی می‌شود. در ادامه الگوریتم جدیدی برای پیش‌بینی مقادیر آیتم‌ها معرفی شده است که با استفاده از الگوریتم تشخیص اجتماعات منجر به بهبود عملکرد سیستم پیشنهاددهنده می‌شود. در پایان نتایج حاصل از این الگوریتم، با روش‌ پایه مقایسه شده و مزایا و محدودیت‌های روش پیشنهادی ارائه شده است.

در قسمت دانلود مقالات سیستم پیشنهاددهنده  ۵ مقاله استخراج شده از پایان نامه ام را جهت استفاده دوستان جهت دانلود قرار داده ام

84 پاسخ
  1. alireza
    alireza گفته:

    با عرض سلام خدمت شما
    یک خواهش از شما داشتم اینکه موضوع پایان نامه من مرتبط با سیستم های پیشنهاد دهنده هستش میخواستم بدونم میشه که من فایل پایان نامه شما رو داشته باشم با تشکر
    ali.fcb67@gmail.com

    پاسخ
  2. ستاره
    ستاره گفته:

    سلام
    من هم موضوع پایان نامم همین هست.اما وقتی خواستم مقاله ها رو دانلود کنم رمز عبور خواست.
    میشه کمک کنید؟ یا لطفا منابع و مقالاتی در این زمینه برام ایمیل کنید.
    ممنونم میشم

    پاسخ
  3. یوسف
    یوسف گفته:

    سلام
    مقاله بهبود صحت سیستم های پیشنهاددهنده در شبکه‌های اجتماعی با استفاده از تشخیص اجتماعات را با زبان متلب نوشتید؟
    اگر با زبان متلب می تونید برنامه را برام ایمیل کنید؟
    با تشکر

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      بله با متلب نوشتم اما چون هنوز کلیه مقاله های پایان نامه را استخراج نکردم از دادن سورس کد معذورم.
      موفق باشید

      پاسخ
  4. یوسف
    یوسف گفته:

    سلام
    من برای سمینار درس (یادگیری ماشین) مقاله شما (سیستم پیشنهاددهنده با استفاده از تشخیص اجتماعات) را ارائه دادم و الان استاد گفته پیاده سازی کن بیار ببینم.
    اگر بتونید سورس کد این مقاله به من بدهید خیلی ممنون میشم.
    فقط برای نشان دادن به استاد می باشد نه کار دیگه ای

    پاسخ
  5. مهرانه
    مهرانه گفته:

    با سلام
    خانم معینی بی زحمت لطف می کنید بفرمایید پیاده سازی این سیستم توصیه گر را با چه زبانی و چطوری انجام دادید ممنون چون موضوع پایان نامه من هم همین موضوع هست.

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      پیاده سازی سیستم پیشنهاددهنده با زبان برنامه نویسی matlab است و با توجه به فرمول های سیستم پیشنهاددهنده الگوریتم فیلترینگ تعاونی و الگوریتم های تشخیص اجتماعات آن را پیاده سازی کرده ام.

      پاسخ
  6. آتشین
    آتشین گفته:

    سلام
    موضوع پایان نامه من هم مثل شما است. نتونستم داده خام پیدا کنم و از روی ادرسی هم که فرستادید نمی تونم دانلود کنم. ممکن است دیتاستتون برای من بفرسید به آدرس ایمیلم. خیلی ممنون میشم.
    Atashin001@gmail.com

    پاسخ
        • طاهره معینی
          طاهره معینی گفته:

          سلام
          ببخشید من یه هفته ای نبودم رفته بودم به مشهد
          من خیلی راحت از همین آدرس الان دانلود کردم!
          لینک دانلود رو براتون می گذارم
          C:\Users\tahereh\Downloads\Compressed\trust_data.txt.bz2
          که البته باید با توجه به کارتون مجموعه مورد نظرتون رو دانلود بکنید احتیاجی به درست کردن اکانت هم نیست کافیه مجموعه داده رو دانلود کنید و در متلب import نمایید
          البته من برای کار خودم از همین آدرس دو مجموعه داده رو دانلود کردم
          rating dataset و trust dataset
          دوباره آدرسی رو که مجموعه داده ها رو ازش دانلود کردم براتون می گذارم
          http://www.trustlet.org/wiki/Downloaded_Epinions_dataset
          اگه باز هم نتونستید بفرمایید تا ون یکی مجموعه داده رو هم دانلود کنم و لینکش رو براتون بگذارم

          پاسخ
          • طاهره معینی
            طاهره معینی گفته:

            سلام
            به قسمت نظرات نگاهی بیندازید لینک دانلود دیتاست ها رو گذاشتم
            من متاسفانه الان گشتم داده های خام در دسترس ام نیست و داده های پیش پردازش شده رو دارم

  7. roz
    roz گفته:

    سلام خانم معینی از شما یک کمک می خواهم دنبال دیتاستی می گردم که هم ماتریس کاربر-کاربر و هم کاربر-ایتم و هم کاربر-جنسیت و سن و… را داشته باشد هرچه گشتم پیدا نکردم ممنون می شوم راهنماییم کنید

    پاسخ
  8. مهسا
    مهسا گفته:

    سلام من با سایتتون تازه اشنا شدم میخوام برای بایان نامه روی موضوع شبکه های اجتماعی کار کنم میشه بهم موضوع بیشنهاد بدین با توجه به مهارتی که شما دارید خواهش میکنم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      من بخش کارهای آتی پایان نامه ام رو براتون می گذارم. امیدوارم بتونید ازش ایده بگیرید
      در این بخش به برخی فرصت‌های مطالعاتی ناشی از پایان نامه اشاره می‌کنیم:
      ۱- اجتماعات یا خوشه‌ها با گذر زمان تغییر می‌کنند به گونه‌ای که برخی اجتماعات با گذر زمان به چندین خوشه تقسیم می‌شوند، برخی با هم ادغام می‌شوند و حتی برخی از بین می‌روند بنابراین هر اجتماع حالت پویا دارد که می‌توان در زمان تشخیص اجتماعات این مساله را نیز در نظر گرفت.
      ۲- همانطور که روابط بین کاربران دارای حات پویا می‌باشد، علایق آنها نیز با گذر زمان تغییر می‌کند بنابراین سیستم پیشنهاددهنده می‌تواند این مساله را نیز در نظر بگیرد.
      ۳- در روند پایان نامه، متوجه شدیم که در نظر گرفتن صرف دوستان مستقیم برای انتخاب همسایه، منجر به کارایی کم سیستم پیشنهاددهنده می‌شود لذا در نظر گرفتن دوست دوستان در سطح‌های بعد و بررسی تاثیر آنها بر روی صحت سیستم پیشنهاددهنده از کارهای آتی این پایان نامه محسوب می‌شود.
      ۴- یکی دیگر از راه‌های بسط پروژه این است که تاثیر دیگر معیارهای ارزیابی را در روش پیشنهادی بررسی کنیم.
      ۵- از آنجائیکه در موقعیت‌های واقعی معمولا افراد در چندین اجتماع عضو هستند، بنابراین می‌توان از الگوریتم های تشخیص اجتماعات همپوشان در روش پیشنهادی استفاده کرد.
      ۶- برای افزایش صحت پیش بینی، می‌توان از دیگر تکنیک‌های داده‌کادی از قبیل کاووش قوانین همبستگی در میان داده‌های رتبه‌دهی شده توسط کاربران پرداخت. برای مثال کاربری که به آیتم شماره ۱ اغلب رتبه بالا داده است، به آیتم شماره ۲ نیز اغلب رتبه بالا داده است و از این طریق قوانینی را برای پیش‌بینی داده‌های بدون مقدار بدست آورد.

      پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      نخیر ساختار گراف نداره. البته می شه به صورت گراف هم پیاده سازی اش کرد ولی این مجموعه داده یک ماتریس هست.

      پاسخ
  9. راحیل
    راحیل گفته:

    با سلام و احترام
    شرایط خرید کل پایان نامه همراه با کد به چه صورتیه؟کدوم دانشگاه دفاع کردید؟ که بخوام از پایان نامتون ایده بگیرم البته من فایل wordپایان نامه رو میخوام.ممنون میشم اگه بم ایمیل بدید.

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      پایان نامه من فروشی نیست چون هنوز مقاله هاش رو به طور کامل استخراج نکردم ولی اگه شما یکی از مقالات من رو بخونید روند کلی پایان نامه ام رو متوجه می شوید

      پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      با سلام
      چون فرصت کافی ندارم پایان نامه انجام نمی دهم. پیشنهاد من این هست که خودتون سعی کنید و این خیلی ارزشمند هست تا اینکه در قبال دریافت پول کس دیگه ای پایان نامه رو انجام بده.قطعا شروع کار سخته ولی با کمی پشتکار و توکل به خدا همه کارها آسون می شوند.

      پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      خوب من انواع روش های داده کاوی توی شبکه های اجتماعی رو تو گزارش سمینارم آوردم که تو پایان نامه ام خودم روی بخش تشخیص اجتماعات که یکی از موارد داده کاوی توی شبکه های اجتماعی هست کار کردم. گزارش سمینار توی سایت قابل دانلود هست.

      پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      حقیقتش من الان چندین سالی هست که دیگه متلب کار نکردم و کدها رو فراموش کردم ولی یادمه که خودم زمانی که می خواستم مجموعه دادم رو به صورت گراف نشون دهم از نرم افزار pajeck استفاده کردم

      پاسخ
  10. Naser
    Naser گفته:

    سلام
    دوست عزیز roz
    اون کدی که شما دارید، فقط یک function file. و نیاز به فایل جانبی به اسم degree.m دارید. و باید این فایل رو اجرا کنید تا فانکشن رو به اصطلاح call کنه و بخونه. ورودی شما هم ماتریس adj و خروجی برنامه هم گراف

    پاسخ
  11. بهارنارنج
    بهارنارنج گفته:

    سلام خانوم معینی..روزتون بخیر
    یه سئوالی داشتمازتون اولا شما پایان نامتونو میفروشین و یا فایل پیاده سازی پایان نامتون که توش سیستم توصیه گر در شبکه های اجتماعی هستش؟
    خیلی ممنون ازتون

    پاسخ
  12. فاطمه
    فاطمه گفته:

    سلام خانوم معینی..روزتون بخیر
    یه سئوالی داشتمازتون اولا شما پایان نامتونو میفروشین و یا فایل پیاده سازی پایان نامتون که توش سیستم توصیه گر در شبکه های اجتماعی هستش؟
    خیلی ممنون ازتون

    پاسخ
  13. مریم
    مریم گفته:

    سلام خانم معینی..
    یه سوال…
    چطور می توونم کد مربوط به بخش خوشه بندی شما رو داشته باشم؟؟
    اگه فروشی باشه ازتون خریدارم…
    ممنون

    پاسخ
  14. ahmadi
    ahmadi گفته:

    سلام خانم معینی
    در قسمت معیار ارزیابی برای سیستم های پیشنهاد دهنده مثلا معیار ارزیابی دقت ، که برای ۲۰ در صد داده های در نظر میگیریم .
    این معیار برای یک کاربر در نظر گرفنه می شود و یا این ۲۰ درصد کاربران؟
    ممنون

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      خوب معلومه ۲۰ درصد کل داده های پیش پردازش شده.
      چرا ماباید داده های یک کاربر را در نظر بگیریم!؟
      معیار ارزیابی مثلا ۲۰ درصد کاربرها رو در نظر می گیره و مقدار اصلی هر کاربر رو از مقدار پیش بینی شده توسط سیستم پیشنهاد دهنده کم می کنه و نتایج را با هم جمع و بر تعداد کل کاربرها تقسیم می کند.

      پاسخ
  15. آتشین
    آتشین گفته:

    با سلام
    خانم معینی موضوع پایان نامه من هم مثل پایان نامه شما است. ممکن هست که بعضی از مقالاتی که استفاده کردید برای من بفرستید؟

    پاسخ
  16. آتشین
    آتشین گفته:

    با سلام
    خانم معینی امکانش هست لینک برخی از مقالاتی که در پایان نامه از آنها استفاده کردید برام بفرستید

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام و عرض ادب
      از اینکه دیر جواب می دهم عذر می خواهم
      خوب مقاله هایی که من استفاده کردم در حوزه های مختلفی بودند (شبکه اجتماعی، فیلترینگ تعاونی، شبکه های اجتماعی مبتنی بر اعتماد ، تشخیص اجتماعات و …)
      شما دقیقا مشخص کنید در چه زمینه ای مقاله می خواهید تا من براتون بفرستم

      پاسخ
  17. مریم
    مریم گفته:

    سلام
    خانوم معینی پروژه من پیاده سازی سیستمهای پیشنهاددهنده، میشه یک فایلی به من بدید تا راهنماییم کن از کجا شرع کنم،اصلا نمیدونم چطور هست پیاده سازیش
    ممنون

    پاسخ
  18. آتشین
    آتشین گفته:

    با سلام
    در حوزه ای فیلترینک تعاونی ، شبکه های اجتماعی مبتنی بر اعتماد و تشخیص اجتماعات

    در صورت امکان میتونید یه راهنمایی در خصوص پیش پردازش بر روی دیتا ست که کار میکنید بفرمایید.
    چه پیش پردازشی لازم هست و از چه نرم افزاری استفاده کردید؟

    پاسخ
  19. رامین
    رامین گفته:

    سلام.خسته نباشد
    من به توضیح الگوریتم شبکه های اجتماعی برای ارائه در درس هوش مصنوعی نیاز دارم در کدام مقاله این الگوریتم را توضیح داده اید؟ اگر در مقاله ها نیاورده اید من چگونه می توانم این الگوریتم را داشته باشم؟
    ممنون از لطفتون

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      با سلام
      من فقط به الگوریتم های تشخیص اجتماعات در شبکه های اجتماعی پرداخته ام و چند مورد آنها را بررسی کرده ام که شما می توانید با دانلود مقاله “ارائه روشی جهت بهبود سیستم های پیشنهاد دهنده در شبکه های اجتماعی با تشخیص اجتماعات” به یک مورد از آنها دست یابید

      پاسخ
  20. نجما
    نجما گفته:

    سلام خانم معینی
    پایان نامه من هم در رابطه با شبکه های اجتماعی است، به دیتاستی نیاز دارم که تعداد کاربران تعداد اشیا و میزان رتبه بندی آنها را درباره چند موضوع متفاوت مثلا کتاب و فیلم و موزیک داشته باشه، امکان راهنمایی براتون هست؟
    چیزی که خودم پیدا کردم فقط برای فیلم رو داره

    پاسخ
  21. دانشجو
    دانشجو گفته:

    با سلام و احترام

    خسته نباشید. ببخشید چگونه بفهمیم که برای طراحی و ایجاد یک سیستم پیشنهاد دهنده که مربوط به پرونده مثلاً ۱۰۰ هزار بیمار است که دارای داده های زیادی است از چه نرم افزاری برای ساخت پروفایل کاربر استفاده نمود؟ از چه تکنیک پالایشی استفاده نمود که بهتر باشد؟ از چه برنامه ایی برای کد نویسی استفاده نمود که بهتر جواب دهد؟ از چه نرم افزاری برای ساخت پایگاه داده باید استفاده نمود که بهتر باشد؟می شود به من جواب دهید البته رشته ی من کامپیوتر نیست ولی به این مبحث علاقه دارم. متشکرم.

    پاسخ
  22. mozhdeh
    mozhdeh گفته:

    با سلام.من درمورد توصیه در سیستم های برچسب زن کار می کنم.
    بعد از مزاحل اولیه و فاز اول کارم ، من یه گراف وزن دار بدست میارم که نشون دهتده ی میزان علاقه مندی کاربر هستش.
    تو فاز دوم کارم می خوام این کاربرامو خوشه بندی کنم. در واقع تشخیص انجمن بدم ولی نمیدونم چطور می تونم از یه الگوریتم تشخیص انجمن مثل گیروان-نیومن، abcdعابر تصادفی و … استفاده کنم. تو تمام این الگوریتم ها وزنی که بدست میادنشون دهنده فاصلس ولی تو کار من نشون دهنده میزان علاقه مندی هستشو میشه کمکم کیند در این زمینه؟

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      با سلام
      متاسفانه من فقط سه تا از الگوریتم های تشخیص اجتماعات رو مورد بررسی قرار دادم که در آنها هم من ماتریس کاربر کاربر را خوشه بندی کردم که بر اساس میزان ارتباطات کاربران بود و از الگوریتم هایی که شما نام بردید اطلاعاتی ندارم اما به نظر من شاید بتونید معیار فاصله رو با معیار علاقه مندی جایگزین کنید و از این الگوریتم ها استفاده کنید

      پاسخ
  23. mozhdeh
    mozhdeh گفته:

    علاقه مندی بیشتر نشان دهنده ی جذب بیشتر د کاربر نسبت به هم هستش در صورتی که فاصله ی بیشتر نشان دهنده ی احتمال نبودن وابستگی اونها هستش. چطور می تونم بین این ها ارتباط برقرار کنم؟

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      من الگوریتم لووین رو برای خوشه بندی بکار بردم و تا جاییکه یادم هست مشکلی از بابت اینکه وزن یال ها رو چی در نظر بگیرم نداشتم چون این الگوریتم خودش بر اساس میزان ارتباطاتی که بین کاربرها بود کار خوشه بندی را انجام می داد . پیشنهاد من این هست که این الگوریتم رو مورد بررسی قرار بدهید

      پاسخ
  24. محیا
    محیا گفته:

    سلام
    بنظر شما برای پایان نامه تشخیص اجتماعات بهتره یا پیش بینی لینک؟
    هم از نظر آینده تحصیلی بگین هم از نظر سادگی هم اینکع دیتا در دسترس باشه
    ممنون :)

    پاسخ
    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      با سلام
      من در رابطه با پیش بینی لینک کار نکردم و نمی تونم در این باره نظر بدهم . کار من در رابطه با تشخیص اجتماعات بود که خوب مثلا اگر قرار باشد تو مقطع دکتری درس بخونید فکر کنم بشه روش کار کرد . از نظر سادگی باید بگم که هر چیزی رو که آدم به خوبی متوجه بشه ساده است و در غیر این صورت سخته بنابراین به خودتون بستگی داره. در مورد دیتا بیس که شبکه های اجتماعی زیادی دیتا ست هاشون رو ارائه دادند و دیتاست های اونها مثلا فقط مخصوص تشخیص اجتماعات یا پیش بینی لینک نیست و ما خودمون باید با توجه به موضوع مون داده های مورد نیاز رو استخراج کنیم

      پاسخ
      • محیا
        محیا گفته:

        خیلی ممنون بابت وقتی ک میزارین :)
        من راستش بیشتر بخاطر اینکه برا ادامه دکتری سخت بشه میترسم انتخاب کنم، مثلا همین موضوع پیش بینی لینک احساس میکنم رشته نرم افزار روی این موضوع کار نکردن ب اون صورت. برای همین میگم برا ادامه تحصیل سخت نشه یا مشکلی پیش نیاد
        در واقع بین این دو تا موضوع چون بیشتر روی تشخیص اجتماعات کار شده و کمتر روی پیش بینی لینک بنظر شما انتخاب پیش بینی لینک برا ادامه تحصیل گرایش نرم افزار مشکل ایجاد نمیکنه؟
        ببخشید طولانیم شد. ولی واقعا سخته برام انتخاب بین اینا

        پاسخ
        • طاهره معینی
          طاهره معینی گفته:

          خوب من اصلا درباره پیش بینی لینک تحقیق نکردم ولی خوب اگه می فرمایید منابع در این موضوع کم هست مسلما انجام کار تحقیقی به کاربیشتری احتیاج دارد.
          به نظرم بهتره از الان به فکر اینکه در دکتری چی کار کنید نباشید چون زمان خیلی چیزها رو عوض می کند حتی زمینه های فکری آدم رو!

          پاسخ
          • محیا
            محیا گفته:

            ممنون :)
            یعنی مشکلی نداره برای مصاحبه دکتری؟ بعد اگه من نخوام اینو ادامه بدم برای موضوع جدید تو دکتری ب مشکل نمیخورم؟

    • طاهره معینی
      طاهره معینی گفته:

      سلام
      خوب من فکر می کنم که اگر به صورت یک گراف در نظر بگیریم می توانیم با داشتن ماتریس گراف در نرم ا فزار متلب برای بدست آوردن خصوصیات گره ها کدنویسی بکنیم. در ضمن من در پایان نامه ام ازنرم افزارpajeck هم استفاده کرده بودم الان دقیقا یادم نیست که آیا خصوصیات گره ها رو هم در خروجی اش می داد یا نه؟

      پاسخ
      • student
        student گفته:

        متشکرم، این دیتاست به صورت فایل تکست هست که اعداد پشت سر هم هستن و مشخص نیست کدوم دو تا با هم هستن
        تحلیل این دیتاست خیلی برام سخته

        پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.